Verleng de zomer met Terrasverwarming van Harcosun.

Haal de zon in huis met terrasverwarming die ook echt werkt.
Harcosun is zeker niet de enige terrasverwarmer te koop maar zeker wel een met professionele topprestaties zonder rood licht! Deze terrasheater werkt met de beste soorten kortegolf infraroodlampen die enkel objecten verwarmd en niet de omgevingslucht. Een rendement van wel 92% word gescoord bij tevens een grote reikwijdte.

Na het inschakelen is dit type lamp direct op temperatuur en word een heerlijk aangename infraroodwarmte verspreid over uw terras. Ervaar ook deze weldadige infrarood stralingswarmte net zoals je op een bewolkte dag buiten zit en de zon breekt plots door. De gevoelstemperatuur gaat direct fors omhoog en ook worden objecten zoals tafel en stoelen na korte tijd warm waardoor het nog aangenamer word.

Lees onderstaande tips eens door waarmee u vanzelf op de juiste configuratie uitkomt. Als u toch nog niet kunt kiezen of twijfelt, geen probleem. Neem contact op en wij helpen u verder.


Hoeveel vermogen is er nodig voor een warm terras?

 • Welke oppervlakte?

De afmeting van het te verwarmen terras bepaalt het benodigde vermogen. Dus niet de totale ruimte, enkel de zone die werkelijk benut word.
Is het te verwarmen terras overdekt, is de terrasoverkapping aan 1 of meer zijden gesloten en windvrij? Een compleet beschut terras heeft minder vermogen nodig dan een helemaal open terras.

 • Capaciteit

Elke terrasheater heeft een maximale capaciteit, wanneer er op korte onderlinge afstand 2 toestellen worden geplaatst verdubbelt dus het verwarmend vermogen en zal het dus dubbel zo warm aanvoelen plus dat de zone in de breedte iets beter bereikt word. Worden terrasheaters op een onderlinge afstand van c.a. 2,5 mtr geplaatst is de ervaren warmte net zoals bij 1 toestel echter is de verwarmde zone dubbel zo breed.

Wij proberen u op weg te helpen met onderstaande voorbeelden.

Oppervlakte 9M²: Niet overdekt open situatie 1 x 2000W.
Oppervlakte 12M²: Windvrije overdekte situatie 1 x 2000W.
Oppervlakte 16M²: Niet overdekt open situatie 1 x 3000W / 2 x 2000W.
Oppervlakte 20M²: Niet overdekt open situatie 1 x 3000W / 2 x 2000W.

Een vrije 230V stroomgroep is belastbaar tot maximaal 3700W ofwel 16A.
Wij rekenen nooit met het maximale bereik, iedere situatie is anders. De grootste warmte opbrengst word bereikt recht voor het toestel, in het zijdelings bereik neemt dit af. Het is dus erg lastig om het bereik in een exacte rechthoek aan te geven, daarom is het altijd het beste iets ruimer in vermogen te kiezen door middel van meer vermogen in 1 of anders in meerdere toestellen voor de beste verdeling.

Wat is het verschil tussen korte golf, middengolf en lange golf  infraroodverwarming?

Harcosun terrasverwarming werkt met het type korte golf infraroodwarmte. Deze golflengte verwarmd alleen personen en objecten maar niet de lucht. Dit is buiten ook niet nodig, het gaat enkel om gevoelswarmte. Hierdoor levert kortegolf infrarood ook het hoogste rendement en de meest duurzame keuze om het terras te verwarmen.

Welke terrasverwarmer is de beste?

Korte golf infrarood is het meest krachtig en hierdoor ook de grootste reikwijdte. Op 2,5 mtr afstand voelt bij gelijk vermogen een kortegolf toestel flink warmer aan dan een goedkope heater die het meestal na 1,5 mtr al laat afweten. Dit komt doordat korte golf zich veel beter verplaatst door lucht en dus ook verder dan de goedkopere varianten. In iedere situatie zal type kortegolf het beste verwarmen echter in acht genomen dat in een volledig open situatie en veel wind elke soort van verwarmen bijna nutteloos word. Dit ligt niet aan de terrasverwarmer maar aan het weer.

Het verschil tussen de infrarood golflengtes,

 • Kortegolf infrarood

Werkt met een oppervlaktetemperatuur van c.a. 1500 graden. Dit is ook de reden dat dit type in elke omstandigheid de beste prestatie levert maar onlosmakelijk verbonden met de hoge temperatuur hierdoor ook meer licht afgeeft dan de andere types infrarood.

 • Middengolf infrarood

Werkt met een temperatuur van c.a. 800 graden, dit type laat slechts een lichte gloed in de heater zien. Nadeel is dat dit type meer energie vraagt en door de lagere temperatuur ook een lagere prestatie. De soort verwarming is ook echt alleen geschikt voor windarme terrassen.

 • Langegolf infrarood

Werkt met maximaal 400 graden oppervlakte temperatuur en geeft geen licht. Vaak krijgen we de vraag waarom we dit type niet voeren in het assortiment, het antwoord is eenvoudig. Dit type verwarming is niet geschikt als buitenverwarming, de brontemperatuur is eenvoudig te laag om een goede ervaring te bewerkstelligen en echt alleen geschikt voor geïsoleerde serre, kantoor, badhuis e.d. Tenzij u 2 x 3500W toestellen wilt plaatsen op krap 12M² in een deels open tuinkamer raden wij dit altijd met klem af.

Waar kan ik het best terrasverwarming ophangen?

De beste montagehoogte voor infrarood terrasheaters is afhankelijk van vermogen tussen 1.8 en 3 meter. Een enkel 1500W toestel hangt liefst tussen 1,8 en 2,1 mtr hoogte zo kort mogelijk bij de zitplaats. Een 2000W terrasheater hangt graag op 2,1 tot 2,5 mtr hoogte. Een 3000W terrasverwarmer kan tot 3 mtr hoogte geplaatst worden. De ervaring blijft gelijk, de aangestraalde zone word steeds groter.

 • Open terras

Betreft het een terras betreft welke aan alle zijdes open is adviseren we de terrasheater(s) aan de achterwand te plaatsen, naar beneden gericht op de zitplek. De tafel is dan het uitgangspunt als middelpunt, 2 x 1500W verdeeld, 1 x 2000 of 1 x 3000W

 • Overkapping / veranda

Is de overkapping of veranda ook aan de zijwanden gesloten dan is de situatie redelijk goed beschut. Wij adviseren u de infrarood heater(s) aan  uiteinde overkapping en naar binnen gericht te monteren zolang de afstand weer niet meer is dan 2.5 mtr naar verste zitplaats / persoon. Bij een afgewerkt plafond is de optionele plafondstift noodzakelijk voor  bewaren van de juiste afstand.
Bij een balkplafond past het toestel normaal gesproken mooi tussen de balken en komt hij bijna niet onder het plafond uit waardoor je er ook niet direct tegen aan kijkt van binnen uit gezien. Op deze manier blokkeer je als het ware de optrekkende kou als het afkoelt en blijft de warmte lekker hangen. De tafel is dan wederom middelpunt, 2 x 1500W verdeeld, 1 x 2000 of 1 x 3000W.

 • Tuinkamer / Serre

Een tuinkamer of serre is het meest geïsoleerd waardoor we in deze situatie met het maximale rendement van de terrasverwarmers kunnen rekenen. Qua plaatsing is wederom de zone waar je echt zit leidend.

Hoeveel ruimte is nodig boven terrasverwarming en plafond?

Een terrasheater produceert behalve stralingswarmte ook een gedeelte hete lucht welke vanaf de lamp opstijgt. Deze luchtstroom moet voldoende zijn om de temperatuur te doen dalen. Onder een houten plafond geplaatst en rondom vrij is de minimale vrije ruimte gemiddeld 16 cm, indien het een kunststof dak betreft dan is het beter naar 25 cm te gaan.

 • Minimale afstand tussen houten plafond en terrasverwarmer

Voor Harcosun terrasverwarming Infrarood is er onder een houten plafond een minimale afstand nodig tussen bovenkant heater en onderkant plafond van 16 cm. Montage tussen de balklaag is ook een optie zolang er een flinke duimbreedte ruimte aan weerszijden blijft en de hoogte 16 cm gerespecteerd word.

 • Minimale afstand tussen polycarbonaat veranda dak en terrasverwarmer

Onder polycarbonaat dakplaten van een aluminium veranda adviseren wij minimaal 25 cm afstand te houden.

Voor montage aan het plafond bieden bij de optie plafondmontage stift in verschillende lengtes aan.

dimmer terrasverwarming

Wel of geen dimfunctie op mijn terrasheater?

Zoals u wellicht al gezien heeft, standaard is er geen enkele Harcosun met ingebouwde afstandsbediening of dimfunctie. Dit heeft een goede reden, een dimmer ofwel afstandsbediening met standenregeling is een stukje elektronica wat gewoonweg niet bestand is tegen hoge temperatuurswisselingen. Een korte levensduur is het resultaat. De toestellen worden professioneel gebruikt en moeten uiteraard zolang mogelijk probleemloos blijven werken.

 • Heb ik een standenregeling nodig?

In de meeste gevallen is er geen dimfunctie nodig, slechts wanneer u een zwaarder vermogen gekozen heeft voor bijvoorbeeld een balkonterras van compacte afmetingen. Er is dan niet de ruimte om even wat verder weg te gaan zitten en dan is het wel een noodzaak om de terrasheater in standen te kunnen regelen. Op een groter terras met voldoende ruimte is het eenvoudiger door wat meer afstand te nemen of door het toestel iets meer weg te draaien van de zone waardoor de warmte ook afneemt.

 • Afstandsbediening

Voor de Harcosun modellen (m.u.v. XL 3000W) is er wel een handige draadloze schakelset beschikbaar voor het aan / uitschakelen van de terrasheaters.

 • Kwaliteit Dimmodules

Het behoeft geen uitleg dat ook de dimmer / standenregeling van de beste kwaliteit moet zijn. Stabiele elektronica is noodzaak gezien deze in combinatie met een lamp werkt. We willen immers geen trillend licht zien zoals bij een foute leddimmer. Dit is ook een prè voor de levensduur van de lamp. Onze aangeboden dimmer is tevens voorzien van een opstartvertraging waardoor er geen piekspanning problemen optreden. De dimmer word eenvoudig tussen de voeding van de terrasheater geplaatst en vervangt eventueel het stopcontact. De bijbehorende afstandsbediening is geschikt om tot 6 dimmers apart van elkaar te schakelen in 3 warmtestanden.

 • App bediening

Voor diegene die nog meer wil, daarvoor hebben we de 3000W installatiedimmer, geschikt voor 2 stuks 1500W of 1 stuks XL 3000W te besturen. Met de meegeleverde afstandsbediening is deze in 5 standen te schakelen, via de gratis bluetooth gestuurde app geheel traploos te regelen. Binnen de app is ruimte voor 12 stuks apart aan te sturen.

Naar boven
De waardering van www.harcosun-terrasverwarming.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 4 reviews.